Etsi

Luottotiedot

Kun luottotiedot ovat kunnossa, niin asiat hoituvat helposti. Kun luottotietoihin tulee kielteinen merkintä, se voi olla katastrofi tai ainakin se mahdollistaa sen. On turha luetella seikkoja, mutta elämä vaikeutuu monin tavoin. Yrittäjänä monet ovet sulkeutuvat.

Kukaan ei saa luottotietomerkintää vahingossa. On turha väittää "en huomannut, en tiennyt". Kohde tietää varmasti mitä on tapahtunut. Kyseessä voi tietysti olla moka. Yksi "vahingonlaukaus" ei vielä kaada koko elämää. Mutta toisen saaminen on todella helppoa ja jopa houkuttelevaa.

On selvityksen ja korjausliikkeen paikka.

Selvittäkää ja tunnustakaa mikä merkinnän aiheutti, suorittakaa sen aiheuttaja. Suorituksen jälkeen pyytäkää, että merkintään liitetään maininta velan suorittamisesta. Merkintä luottotiedoissa on edelleen, mutta velka on poistunut. Tämän jälkeen on ehkä helpompi "selittää" merkintää, joka aikanaan kyllä korjaantuu.

Olet todella suossa, jos jatkat 400 000 suomalaisen tapaan jättämällä "pienet" laskut hoitamatta. Heillä on keskimäärin 14 merkintää rekisterissä. Aktiivisimmilla merkintöja on 3 - 400 muutamassa vuodessa? Tilanne olisi todella vaikea.

24 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Koron merkitys saatavassa

Joskus kuulee mainittavan ettei saatavan myöhästymisellä ole paljon väliä, saahan siitä hyvän koron. Toisaalta sitten taas huomautusmaksulla ei niinkään ole väliä. Katsotaampa miten asia rahallisesti

Ovatko haetut luottotiedot kattavia ja riittäviä?

Yritykset, kun myös kaikenlaista taloudellista aktiviteettia suorittavat tahot hankkivat henkilöistä ja sidosryhmistä luottotietoja. Tietojen hankkiminen on sinänsä helppoa. Maksullisina tietoja on sa