top of page
Etsi

Tiemaksu perinnän kohteena

Maksamattomien tiemaksujen periminen on usein kiusallista tiekunnalle, vaikka saatava olisikin oikeutettu ja hoitokunnalle "pakollinen" toimenpide.

Vaikka tiemaksut ovat ulosottokelpoisia ns. julkisoikeudellisten saatavien kanssa, yhä useampi tiekunta kääntyy ongelmissaan perintätoimiston puoleen.


Tiemaksujen perinnässä on olemassa maksimikuluja, joiden ylitys ei ole siirrettävissä vastaajan maksettavaksi. Viivästyskorkoa ei voi sopia suuremmaksi kuin peruskorko + 7%, eikä perintäkulut voi ylittää kokonaisuudessaan 40€.

Erääntyneen tiemaksusaatavan sitominen "tien päässä" olevaan omaisuuteen on tehtävä vuoden kuluessa.


Perintää varten tarvitaan osakasluettelo, maksuunpanoluettelo, valtakirja sekä kokouksen pöytäkirja, jossa yksilöidysti päätetään perinnän aloittamisesta.

Yksityiskohtien huomioiminen on tärkeää saatavien perinnässä. Jos asian perässä joutuu juoksemaan, lopputulos on helposti negatiivinen.


Tuntuisi järkevältä kysyä, paljonko tehtävän hoito maksaa ulkoistettuna. Mikäli koko kulu voidaan velvoittaa vastaajalle tai ero on siedettävä, kannattaa asian hoidossa käyttää avustajaa.

796 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Luottotiedot

Kun luottotiedot ovat kunnossa, niin asiat hoituvat helposti. Kun luottotietoihin tulee kielteinen merkintä, se voi olla katastrofi tai ainakin se mahdollistaa sen. On turha luetella seikkoja, mutta e

Koron merkitys saatavassa

Joskus kuulee mainittavan ettei saatavan myöhästymisellä ole paljon väliä, saahan siitä hyvän koron. Toisaalta sitten taas huomautusmaksulla ei niinkään ole väliä. Katsotaampa miten asia rahallisesti

Yritys tai yrittäjä perinnän kohteena

Yleinen käsitys on että osakeyhtiömuotoinen yritys on isompi, vakavaraisempi ja turvallisempi perinnän kohde. Usein käytäntö on aivan päinvastainen. Osakeyhtiöyrittäjän riski on tietysti yrityksen oma

Comentarios


bottom of page