top of page
Etsi

Vuokrasaatavat

Rahavaikeudet ovat usein kasaantuneet jo siinä vaiheessa, kun vuokra jää maksamatta. Vuokra kun on yleensä viimeisimpiä, joita jätetään maksamatta, koska maksamatta jättäminen voi johtaa asunnon menettämiseen.

Varsin usein esille tulee myös tapauksia, joissa saman henkilön vuokravelkaa haetaan jo aiemmistakin asunnoista.


Vuokranmaksun viivästymiseen on perusteltua reagoida välittömästi tilanteen tullessa ilmi.

Vuokran jäädessä maksamatta, vuokralaista kannattaakin lähestyä joko lähettämällä huomautuskirje tai vaikkapa soittamalla. Mikäli maksua ei sovitusti tule, kannattaa aloittaa perintätoimet.


Vuokrasaatava on nopeasti perittävä saatava, koska vuokra juoksee ja siten myös velkapääoma ja korko kasvaa joka kuukausi.

Vuokrasuhteen purkuperuste muodostuu vuokranmaksun 2 - 3 kk laiminlyönneistä. Purku on tehokas tapa päättää ongelmallinen vuokrasuhde.


Tilanteessa myös vuokranantajan on ehkä syytä vilkaista "peiliin".

Vuokrasopimus kirjoitetaan puutteellisesti. Annettuja tietoja ei

tarkisteta. Jopa sovittua vuokratakuuta ei vaadita ennen muuttoa.

Kuukausien kuluttua ihmetellään, kun vuokratuloa ei kerry.


Ole tarkka, kyse on arvokkaasta omaisuudestasi!


Laadi vuokrasopimus huolellisesti. Tarkista annetut tiedot. Kysy onko

luottotiedot kunnossa, tarkista ne. Älä luovuta asuntoa ennen kuin annetut tiedot luottotietoineen on tarkistettu ja vuokratakuu on saatu.


Nämä toimet huolehdittuasi sinulla on mahdollisuus arvioida ottamasi

riskin suuruutta.

159 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Luottotiedot

Kun luottotiedot ovat kunnossa, niin asiat hoituvat helposti. Kun luottotietoihin tulee kielteinen merkintä, se voi olla katastrofi tai ainakin se mahdollistaa sen. On turha luetella seikkoja, mutta e

Koron merkitys saatavassa

Joskus kuulee mainittavan ettei saatavan myöhästymisellä ole paljon väliä, saahan siitä hyvän koron. Toisaalta sitten taas huomautusmaksulla ei niinkään ole väliä. Katsotaampa miten asia rahallisesti

Yritys tai yrittäjä perinnän kohteena

Yleinen käsitys on että osakeyhtiömuotoinen yritys on isompi, vakavaraisempi ja turvallisempi perinnän kohde. Usein käytäntö on aivan päinvastainen. Osakeyhtiöyrittäjän riski on tietysti yrityksen oma

Comments


bottom of page